Kako najbolje omekšati luk pri prženju

Kada se u receptu zahtijeva da pržite crveni luk dok ne postane proziran, vjerovatno vam se često dešava da izgori ili ne omekša dovoljno. Da biste izbjegli ovaj problem, slijedite savjete u nastavku.

Stavite manji komad maslaca i malo ulja u tavu na umjerenu temperaturu.

Maslac topite dok ne počne da cvrći.

Dodajte sitno isjeckan luk, al se porudite da bude potpuno potopljen u masnoći dok se kuha.

Nakon 12 minuta luk će postati gotovo proziran.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*