Kako najbolje pohovati ribu

Zbog njenih zdravstvenih prednosti, ribu biste trebali češće konzumirati, a ako želite da joj obezbijedite hrskavost i bogatiji okus, pokušajte da u nekoliko jednostavnih koraka i ukusnih sastojaka pohujete ovu namirnicu.

Osim ribe, potrebni sastojci su: jaja, mlijeko, paprika, sol, biber i kukuruzno brašno

Izmiksajte jaja sa mlijekom,

U posebnu posudu stavite malo kukuruznog brašna, sol, biber i mljevenu papriku.

Dobro izmijeašajte ovu mješavinu.

Operite riblje filete pod hladnom, tekućom vodom, a zatim ih posušite papirnim ubrusom.

Potopite ih u mješavinu jaja i mlijeka, a zatim uvaljajte u mješavinu od kukuruznog brašna.

Ostavite ih na čist tanjir da odstoje 10 minuta.

U tavi zagrijte ulje, a zatim dodajte riblje filete.

Pržite ih u vrelom ulju dok ne dobiju zlatno-smeđu boju s obje strane.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*