Zbog njenih zdravstvenih prednosti, ribu biste trebali češće konzumirati, a ako želite da joj obezbijedite hrskavost i bogatiji okus, pokušajte da u nekoliko jednostavnih koraka i ukusnih sastojaka pohujete ovu namirnicu.

Osim ribe, potrebni sastojci su: jaja, mlijeko, paprika, sol, biber i kukuruzno brašno

Izmiksajte jaja sa mlijekom,

U posebnu posudu stavite malo kukuruznog brašna, sol, biber i mljevenu papriku.

Dobro izmijeašajte ovu mješavinu.

Operite riblje filete pod hladnom, tekućom vodom, a zatim ih posušite papirnim ubrusom.

Potopite ih u mješavinu jaja i mlijeka, a zatim uvaljajte u mješavinu od kukuruznog brašna.

Ostavite ih na čist tanjir da odstoje 10 minuta.

U tavi zagrijte ulje, a zatim dodajte riblje filete.

Pržite ih u vrelom ulju dok ne dobiju zlatno-smeđu boju s obje strane.