Zbog njenih zdravstvenih prednosti, ribu biste trebali češće konzumirati, a ako želite da joj obezbijedite hrskavost i bogatiji okus, pokušajte da u nekoliko jednostavnih koraka i ukusnih sastojaka pohujete ovu namirnicu.
Osim ribe, potrebni sastojci su: jaja, mlijeko, paprika, sol, biber i kukuruzno brašno
Izmiksajte jaja sa mlijekom,
U posebnu posudu stavite malo kukuruznog brašna, sol, biber i mljevenu papriku.
Dobro izmijeašajte ovu mješavinu.
Operite riblje filete pod hladnom, tekućom vodom, a zatim ih posušite papirnim ubrusom.
Potopite ih u mješavinu jaja i mlijeka, a zatim uvaljajte u mješavinu od kukuruznog brašna.
Ostavite ih na čist tanjir da odstoje 10 minuta.
U tavi zagrijte ulje, a zatim dodajte riblje filete.
Pržite ih u vrelom ulju dok ne dobiju zlatno-smeđu boju s obje strane.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!