Mrkva je vrsta povrća veoma bogata korisnim nutrijentima i ukoliko je skuhate na pravi način, vašim jelima ćete obezbijediti pravi hranjivi dodatak. U nastavku saznajte kako da to i uradite.
U šerpu stavite vodu, dodajte kašikicu soli i ostavite da kuha.
Kada voda počne da ključa stavite opranu i očišćenu mrkvu.
Isjeckajte peršun, malo bijelog i crvenog luka.
U tavu stavite ulje, zagrijte na umjerenoj temperaturi a zatim dodajte bijeli i crveni luk.
Pržite ih uz povremeno miješanje dok ne dobiju prozirnu boju.
Mrkvu procijedite, a zatim ju dodajte u tavu s lukom i zadržite 2-3 minute na umjerenoj temperaturi.
Dodajte i peršun, sve promiješajte, skinite mrkvu s vatre i poslužite.
Kategorije: Metode kuhanja
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!