Kako najbolje skuhati mrkvu

Mrkva je vrsta povrća veoma bogata korisnim nutrijentima i ukoliko je skuhate na pravi način, vašim jelima ćete obezbijediti pravi hranjivi dodatak. U nastavku saznajte kako da to i uradite.

U šerpu stavite vodu, dodajte kašikicu soli i ostavite da kuha.

Kada voda počne da ključa stavite opranu i očišćenu mrkvu.

Isjeckajte peršun, malo bijelog i crvenog luka.

U tavu stavite ulje, zagrijte na umjerenoj temperaturi a zatim dodajte bijeli i crveni luk.

Pržite ih uz povremeno miješanje dok ne dobiju prozirnu boju.

Mrkvu procijedite, a zatim ju dodajte u tavu s lukom i zadržite 2-3 minute na umjerenoj temperaturi.

Dodajte i peršun, sve promiješajte, skinite mrkvu s vatre i poslužite.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*