Kako najbolje skuhati špagete

Želite vašim najmilijima poslužiti savršeno skuhane špagete neodoljivog okusa? Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da na najbolji način skuhate ovu vrstu tjestenine.

U većoj šerpi prokuhajte vodu, koju je prethodno potrebno posoliti, jer kad se tjestenina kuha u slanoj vodi, ima bolji okus.

Dodajte špagete i kuhajte uz konstantno miješanje kako biste spriječili ljepljivost za dno šerpe.

Nemojte dodavati ulje u vodu, jer će utjecati na slabo upijanje sosa u skuhane špagete.

Špagete kuhajte onoliko koliko se zahtjeva na uputstvu s pakovanja.

Procijedite ih, ali nemojte ispirati vodom, jer ćete na ovaj način isprati i škrob koji je potreban da bi se apsorbirao okus sosa za špagete.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*