Ukusni odrezak sa hrskavom korom i mekanom unutrašnjosti dobit ćete ako ga začinite na pravi način. Da biste postigli najbolje, koristite mješavinu različitih začina i ulje.

Oko 40 minuta prije kuhanja posolite odrezak s obje strane. Na ovaj način ćete razbiti proteine i omekšati meso.

Jedan od načina da začinite odrezak je da pomiješate 2 kašike mljevenog bibera, 2 kašike soli, 1 kašiku paprike, 1 kašiku bijelog luka u granulama, 1 kašiku crvenog luka u granulama, 1 kašiku korijandera i 1 kašiku majčine dušice, pa utrljate u odrezak.

Drugi način je da pomiješate po 1 kašiku soli, bibera, korijandera i kakaa, zatim po 2 kašike gorušice u prahu i kafe, te po pola kašikice čilija, cimeta, klinčića i paprike.

Nakon što utrljate začine, a meso odstoji na sobnoj temperaturi, premažite ga maslinovim uljem. Naravno, osim maslinovog, možete koristiti i druge vrste ulja.

Nakon toga, odrezak je spreman za prženje.