Kako najbrže oguliti luk

Uz savjete u nastavku vrlo brzo ćete oguliti luk i pripremiti ovo povrće za jelo.

Najprije nožem prepolovite glavicu luka.

Obje polovine stavite na dasku za rezanje, polažući unutrašnji dio luka na dasku.

Nožem odsijecite korijen, pa gornji dio glavice luka i vrlo lahko će vam biti skinuti površinsku ljusku ove povrtne biljke.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*