Kako najbrže omekšati margarin

Da bi se pomiješao sa drugim sastojcima pri pripremi nekog jela, najčešće kolača, margarin je uglavnom prvo potrebno omekšati.

Najbolji način da to uradite je da ga nakon odstranjivanja iz frižidera ostavite na sobnu temperaturu.

Ukoliko želite da ubrzate ovaj proces, izrežite margarin na kocke i ostavite da malo odstoje na tanjiru, na sobnoj temperaturi.

Tanjir sa komadićima margarina možete staviti i na toplu, vlažnu krpu kako biste dodatno ubrzali proces omekšavanja ovog masnog sastojka.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*