Kako najlakše oguliti lješnjake

Lješnjaci su ukusni dodatak raznim jelima, od različitih vrsta slatkih delicija, do slanih jela poput piletine ili ribe. Guljenje lješnjaka je neophodno kako biste izbjegli njihov gorak okus, ali i omogućili bolji izgled kada ih koristite kao dekoraciju. U nastavku saznajte kako najlakše možete skinuti tanku ljusku s lješnjaka.

Poredajte lješnjake ravnomjerno na pleh za pečenje.

Pecite ih 15-20 minuta na 170 °C, a zatim izvadite iz rerne.

Izvadite lješnjake iz pleha, a zatim ih umotajte u čist kuhinjski ručnik.

Čuvajte ih umotane u ručnik oko 5 minuta, a zatim ih grubo protrljajte rukama dok su još uvijek umotani.

Nakon što sa svakog lješnjaka skinete ljusku možete ih dalje pržiti i pripremati po vašem receptu.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*