Kako najlakše oguliti šljive

Šljive, kao i većinu koštunjavog voća teško je oguliti, jer se vrlo lahko povuče i značajna količina mesa tog voća. Mnogi recepti koji podrazumijevaju koštunjavo voće zahtijevaju da se ukloni kožica kako bi se smanjila gorčina i postigla bolja tekstura, pa u nastavku saznajte kako da ogulite šljive i pripremite ih za vaš omiljeni recept.

U ključalu vodu potopite oprane šljive i zadržite ih 2 minute.

U međuvremnu u jednu posudu stavite dvije trećine vode i jednu trećinu leda.

Nakon 2 minute izvadite šljive iz ključale vode i stavite ih u posudu s ledom i vodom.

Zadržite ih nekoliko minuta, a zatim svaku šljivu nježno ogulite vrhom noža.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*