Bademi s cimetom su neodoljiva poslastica koja će vam, osim dobrog okusa, obezbijediti i nutrijente vrlo korisne za zdravlje. U nastavku saznajte kako da ih pripremite u vašoj kuhinji.

Najprije zagrijte rernu na 250 °C.

Pleh za pečenje dimenzija 10×15 cm premažite masnoćom.

Jedan bjelanjak blago umutite, pa dodajte 1 kašikicu hladne vode i umutite u pjenušavu masu, ali ne pregustu.

Umiješajte 1 kg badema.

U posebnoj posudi pomiješajte 125 gr šećera, 1/4 kašikice soli i 1/2 kašikice mljevenog cimeta, pa pospite preko badema.

Izmiješajte i rasporedite u pleh za pečenje.

Pecite 1 h uz povremeno miješanje, a zatim izvadite iz rerne, ohladite i ostavite u jednu posudu koju ćete čvrsto zatvoriti i čuvati do upotrebe badema.