Kako napraviti bademe s cimetom

Bademi s cimetom su neodoljiva poslastica koja će vam, osim dobrog okusa, obezbijediti i nutrijente vrlo korisne za zdravlje. U nastavku saznajte kako da ih pripremite u vašoj kuhinji.

Najprije zagrijte rernu na 250 °C.

Pleh za pečenje dimenzija 10×15 cm premažite masnoćom.

Jedan bjelanjak blago umutite, pa dodajte 1 kašikicu hladne vode i umutite u pjenušavu masu, ali ne pregustu.

Umiješajte 1 kg badema.

U posebnoj posudi pomiješajte 125 gr šećera, 1/4 kašikice soli i 1/2 kašikice mljevenog cimeta, pa pospite preko badema.

Izmiješajte i rasporedite u pleh za pečenje.

Pecite 1 h uz povremeno miješanje, a zatim izvadite iz rerne, ohladite i ostavite u jednu posudu koju ćete čvrsto zatvoriti i čuvati do upotrebe badema.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*