Kako napraviti bezglutenske kolačiće sa kikiriki maslacem

Ove kolačiće možete jesti bez grižnje savjesti, jer ne sadrže prerađeni šećer, bogati su dobrim mastima i prave se od zobenog brašna, što ih čini prirodno bezglutenskim.

Napravit ćete ih tako što ćete u jednu posudu staviti 125 gr kikiriki maslaca, 6 kašika javorovog sirupa, 2 kašikice mlijeka kao što je bademovo ili sojino i 400 gr zobenog brašna, te zamijesiti i napraviti ujednačenu smjesu.

Po jednu kašiku smjese izdvajajte, stavljajte na ravnu površinu i pritisnite viljuškom.

Poredajte oblikovane kolačiće na pleh obložen pergament papirom i ostavite u frižider 15 minuta.

Nakon toga stavite u rernu i pecite 10 minuta na 175 °C.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*