Kako napraviti bijeli luk u prahu

Bijeli luk u prahu je ustvari osušeni luk pretvoren u prah, čija aroma i okus su blaži u odnosu na svježi.

Ako u vašoj kuhinji imate luk koji postaje mekan, a ne znate kako ga iskoristiti, pretvorite ga u prah i upotrijebite kao začin u različitim jelima.

Skinite ljusku sa svakog češnja bijelog luka, pa izrežite na tanke djeliće, kako bi se što brže osušili.

Stavite ih na pleh za pečenje i sušite nekoliko sati u rerni zagrijanoj na 150 °C, a nakon što se osuše miksajte ih u blenderu ili procesoru za hranu dok se ne pretvore u prah.

Prosijte prah, ostavite u posude koje ćete čvrsto zatvoriti i čuvajte na hladnom i tamnom mjestu.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*