Kako napraviti čips

Da biste uživali u čipsu, ne morate svaki put ići u trgovinu, pa uz to neplanirano posegnuti za drugim gricaklicama i bespotrebno potrošiti dodatni novac. Zavrnite rukave i sami napravite čips u vašoj kuhinji, a sve što trebate je krompir, ulje i sol.

Ogulite krompir i izrežite na tanke kolutove.

Operite, procijedite i posušite pripremljeni krompir.

Veću šerpu do pola napunite uljem i zagrijte.

Krompir pecite u serijama, stavljajući po tri komada u vrelo ulje.

Pecite 2-3 minute dok se ne zarumeni s obje strane, a zatim stavljajte u zdjelu obloženu papirnim ubrusom, kako bi se upila suvišna masnoća.

Pospite krompir sa količinom morske soli po želji, promiješajte i poslužite.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*