Zbog njihove obogaćenosti korisnim nutrijentima, nutricionisti bademe često preporučuju kao zdravi dodatak prehrani.Čokoladni bademi su ukusna poslastica bogata hranjivim tvarima, koja će istovremeno zadovoljiti vaše nepce i doprinijeti vašem zdravlju. U nastavku saznajte kako da ih pripremite u vašoj kuhinji.

Ako imate slane bademe, prije nego ih prelijete čokoladom, potopite ih u vodu nekoliko minuta, a zatim posušite.

Čokoladu (bilo koju vrstu) stavite u šerpu iznad posude sa ključalom vodom i miješajte dok se ne istopi.

Možete dodati i malo maslaca u istopljenu čokoladu.

Bademe poredajte u pleh obložen papirom za pečenje, prelijte ih istopljenom čokoladom i promiješajte.

Po želji ih možete uvaljati i u kakao.

Ostavite da se ohlade, pa ih prekrijte plastičnom folijom.

Ostavite posudu s čokoladnim bademima u frižider i zadržite najmanje 1 h, nakon čega ih možete jesti.