Kako napraviti čokoladne perece

Za ukusne, čokoladne perece potrebno vam je 20 gr kakaa, 4 kašike kafe, 1 kašikica cimeta, 10 kašika prokuhane vode, 113 gr maslaca, 135 gr šećera, 1 jaje, 1/2 kašikice soli, 220 gr brašna i 1 kašikica vanilla ekstrakta.

U jednoj posudi pomiješajte kafu, kakao i cimet, dodajte prokuhanu vodu, sve promiješajte i ostavite na stranu.

Maslac i šećer mikserom posebno umutite, zatim dodajte vanilla ekstrakt, sol i jaje. Dodajte mješavinu kakaa i kafe, postepeno dodajite brašno i zamijesite glatko tijesto, oblikujući loptu.

Na kuhinjskom pultu prethodno posutim brašnom od čokoladne lopte oblikujte valjak, pa ga podijelite na više kriški.

Svaku krišku tanko razvaljajte rukama i oblikujte perece u plehu prateći fotografiju ispod.

Pospite perece šećerom u prahu i pecite 10 minuta na 175 °C.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*