Kako napraviti čokoladne puslice

Čokoladne puslice ne zahtijevaju mnogo vremena za pripremu, pa pokušajte sami da ih napravite u vašoj kuhinji.

Sve što trebate su bjelanci, šećer i istopljena čokolada.

Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg, pa uz konstantno mućenje postepeno dodajite šećer.

Uzmite malo smjese i protrljajte između prstiju kako biste se uvjerili da je šećer istopljen.

Dodajte istopljenu čokoladu i kašikom izjednačite smjesu.

Stavljajte po jednu kašikicu smjese na pleh obložen papirom za pečenje, redajući puslicu jednu do druge.

Sušite ih 1 h na 100 °C.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*