Čokoladni mus je ukusni desert koji će zasigurno zadovoljiti vašu potrebu za slatkišima, a uz malo truda ovu poslasticu možete napraviti i u vašoj kuhinji.

Stavite 200 gr mliječne čokolade u posudu otpornu na toplotu i miješajte iznad šerpe sa ključalom vodom dok se ne istopi.

Ostavite istopljenu čokoladu na stranu da se malo ohladi, pa dodajte 3 žumanjka koja ste odvojili od bjelanjaka.

Čvrsto umutite 125 ml slatkog vrhnja, pola smjese stavite u posudu sa čokoladom, pa sve izjednačite.

Ponovite isto sa preostalim vrhnjem.

U posebnoj posudi mikserom umutite bjelanjke, zatim postepeno dodajite 55 gr šećera u prahu i miksajte dok ne dobijete glatku, čvrstu masu.

Umućene bjelanjke stavite u smjesu od čokolade, pa kašikom izjednačite smjesu.

Rasporedite smjesu u četiri šoljice od 250 ml, ostavite u frižider da odstoji oko 5 h, pa poslužite.