Čokoladni mus je ukusni desert koji će zasigurno zadovoljiti vašu potrebu za slatkišima, a uz malo truda ovu poslasticu možete napraviti i u vašoj kuhinji.
Stavite 200 gr mliječne čokolade u posudu otpornu na toplotu i miješajte iznad šerpe sa ključalom vodom dok se ne istopi.
Ostavite istopljenu čokoladu na stranu da se malo ohladi, pa dodajte 3 žumanjka koja ste odvojili od bjelanjaka.
Čvrsto umutite 125 ml slatkog vrhnja, pola smjese stavite u posudu sa čokoladom, pa sve izjednačite.
Ponovite isto sa preostalim vrhnjem.
U posebnoj posudi mikserom umutite bjelanjke, zatim postepeno dodajite 55 gr šećera u prahu i miksajte dok ne dobijete glatku, čvrstu masu.
Umućene bjelanjke stavite u smjesu od čokolade, pa kašikom izjednačite smjesu.
Rasporedite smjesu u četiri šoljice od 250 ml, ostavite u frižider da odstoji oko 5 h, pa poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!