Kako napraviti čokoladni preljev sa okusom vanilije

Da biste na vrlo brz i jednostavan način napravili čokoladni preljev za sladoled ili neke druge deserte, izribajte 60 gr čokolade za kuhanje, pa stavite u šerpu sa 200 ml hladne vode i 3 kašike šećera.

Kuhajte na umjerenoj temperaturi uz povremeno miješanje dok smjesa ne postane glatka, pa dodajte 1 kašikicu vanilije.

Smjesu prelijte preko deserta dok je još topla.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*