Kako napraviti čokoladni sirup

U nastavku vam nudimo savjet kako da napravite čokoladni sirup kojeg možete iskoristiti za dekorisanje sladoleda, čokoladnih napitaka, vafli i drugih, vama omiljenih poslastica.

Potrebni sastojci su kakao, šećer, sol, voda i ekstrakt vanilije.

Na 250 ml vode koristite 120 gr kakaa, 230 gr šećera, ¼ kašikice soli i 1 kašiku ekstrakta vanilije.

Najprije pomiješajte kakao, šećer i sol , pa dodajte hladnu vodu.

Miješajte na umjerenoj temperaturi dok se ne zgusne, pa skinite s vatre i ostavite da se ohladi.

Umiješajte vaniliju, pa ostavite u frižider, nakon čega možete koristiti čokoladni sirup po potrebi.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*