Kako napraviti dekorativno sredstvo od svježeg voća

Svježe voće sa šećerom možete iskoristiti kao odličnu dekoraciju za torte, pudinge i druge, vama omiljene deserte.

Potopite u vodu voće kao što su jabuke, kruške, višnje, narandže ili limun.

Nježno ih isperite i posušite papirnim ubrusom.

Veće vrste voća isjecite na oblike po želji, a manje, kao što su višnje, ostavite kakve jesu, pa ih premažite umućenim bjelancem.

Uvaljajte premazano voće u šećer, poredajte na pleh, prekrijte pergament papirom i ostavite da se osuši i očvrsne.

Pripremljenim voćem dekorišite deserte po želji.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*