Kako napraviti domaće pogačice

Domaće pogaćice pomoći će vam da upotpunite svako jelo, a možete ih poslužiti i premazane maslacem za večeru ili sa medom za doručak. Način njihove pripreme vrlo je jednostavan, a sastojci koji će vam biti potrebni su brašno, sol, mlijeko, maslac i prašak za pecivo.

Na 500 gr brašna koristite 1 prašak za pecivo, 80 ml ulja, 125 ml mlijeka, 1 kašiku maslaca i prstohvat soli.

Izmiksajte sve sastojke u jednoj posudi, a zatim zamijesite i oblikujte tijesto na površini posutoj brašnom.

Podijelite tijesto na više dijelova i oblikujte loptice.

Pleh za pečenje premažite uljem i pospite brašnom, a zatim poredajte oblikovane pogačice.

Stavite pleh u rernu i pecite pogačice 25 minuta na 250 °C.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*