Kako napraviti domaći paradajz sos za tjesteninu

Zaboravite na kupovne, prerađene sosove i napravite domaći sos za tjesteninu od svježeg, zdravog paradajza.

Ogulite i isjeckajte paradajz, a zatim izvadite sve sjemenke.

U šerpi, na umjerenoj temperaturi istopite maslac, pa dodajte paradajz i sol. Na 1 kg paradajza koristite 30 gr maslaca i soli po želji.

Poklopite šerpu, pa kuhajte 5 minuta, a zatim dodajte šećer i dobro promiješajte.

Ako želite, možete dodati još neke vrsta povrća.

Poklopite djelimično posudu, pa ostavite da smjesa kuha 30 minuta uz povremeno miješanje.

Sos će da se zgusne, pri čemu će paradajz postati mekan i kašast.

Ako preferirate gušću masu,produžite vrijeme kuhanja.

Dodajte sosu biber ili neke druge sastojke kao što su bosiljak i origano, pa poslužite uz tjesteninu po želji.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*