Kako napraviti domaći senf

Možda vam se čini da je senf teško napraviti, ali ako to budete radili prateći savjete u nastavku teksta, shvatit ćete da je vrlo jednostavno. Iako je tradicionalni žuti senf najčešći izbor, dodavanje različitih začina i aroma može značajno poboljšati njegov okus, pa zašto ne biste eksperimentisali sa različitim sastojcima kako biste dobili najbolju kombinaciju. Naprimjer, med će mu dati slađi, a ocat kiselkastiji okus, zavisno od toga koji okus najviše preferirate.

Da biste napravili obični senf počnite dodavanjem nekoliko kašika limunovog soka u jednu šolju vode.

Ovoj mješavini dodajte 6 kašika sjemenki gorušice, pa ostavite da prenoći.

Nakon što prenoći, mješavinu stavite u procesor za hranu.

Dodajte pola šolje brašna, nekoliko češanja bijelog luka (zavisno od toga koliko volite njegov okus), te po jednu kašiku soli, šećera u prahu i kurkume.

Miksajte oko tri minute, a ako želite drukčiju aromu dodajte med, ocat ili neki drugi sastojak po želji.

Kategorije: Metode kuhanja

1 komentar

  1. Kuhar Tomek rekao na August 24, 2013 Komentariši

    Pozdrav. Recept za senf da u njega ide brasno, ma to nije moguce…

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*