Kako napraviti domaći sirup od višanja

Da biste napravili domaći sirup od višanja sve što vam treba je ovo voće, voda, šećer i naravno, malo volje.

Na jedan kilogram višanja koristite pola litra vode i 125 gr šećera.

Stavite ove sastojke u šerpu i ostavite da proključa.

Nakon što smjesa proključa, smanjite temperaturu i uadržite dok se višnje ne skuhaju.

Zgnječite višnje viljuškom i nastavite kuhati dok se sirup ne zgusne.

Ohladite, procijedite smjesu, pa sirup kojeg ste dobili ostavite u frižider do upotrebe.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*