Kako napraviti dresing za salatu

Svi preljevi za salatu zapravo su kombinacija ulja i octa, dovoljno uravnoteženi da salati daju oštrinu i bogatiji okus.

Kada pomiješate ulje i ocat oni će se prirodno razdvojiti, ali neke tvari će doprinijeti da se ovi sastojci drže zajedno dovoljno dugo dok pojedete salatu.

Za klasični francuski vinaigrette kombinujte ulje i ocat (3:1). Obično se koristi vinski ili jabučni ocat. Prelijte u teglu, a zatim dodajte malo senfa da ih sjedini te malo soli i bibera, kako biste mu poboljšali okus.

Zatvorite teglu čvrsto, a zatim ju protresite kako bi se izmiješali sastojci.

Majoneza, vrhnje ili žumanjak mogu se koristiti kao emulgatori za kremastije dresinge. Okus dresinga možete poboljšati peršunom, mentom, vlascem, bosiljkom ili bijelim lukom.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*