Ako želite da napravite male izmjene u vašem jutarnjem meniju, pokušajte sa francuskim tostom, a ukoliko ne znate kako ga napraviti, saznajte u nastavku teksta.
Pripremite hljeb, jaja, mlijeko, šećer, sol, cimet i vaniliju.
Najbolje je koristiti hljeb star jedan dan, kojeg je potrebno izrezati na kriške debljine 1-2 cm.
Umutite 4 jaja i 300 ml mlijeka, pa dodajte sol, šećer, cimet i vaniliju.
Nakon što umutite dobro ovu smjesu, potopite kriške hljeba (8 komada na ovu količinu) u nju i zadržite ih 10-ak sekundi.
U međuvremenu istopite maslac u tavi, pa stavite natopljene kriške.
Kada dobiju zlatno-smeđu boju s obje strane, izvadite ih iz tave
Krema od vanilije i šećer u prahu odličan su dodatak francuskom tostu pri posluživanju.
Kategorije: Metode kuhanja
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!