Glazirane jagode su svježe voće obloženo sjajnom glazurom i čine prekrasan dekorativni dodatak voćnim platama i kolačima. One su ukusne i kada se jedu same, s stim da ih trebate poslužiti jedan ili dva sata nakon pripreme, jer budu vrlo ljepljive.
Najprije je potrebno oprati i posušiti jagode.
Pripremite jednu posudu sa hladnom vodom i ledom.
U posebnoj posudi pomiješajte 500 gr šećera, 125 ml kukuruznog sirupa i 250 ml vode, pa stavite na umjerenu temperaturu.
Miješajte dok se šećer potpuno ne istopi.
Nastavite kuhati 10-20 minuta.
Nakon tog stavite tu posudu na šerpu s ledenom vodom.
Jednu po jednu jagodu, čuvajući ih za stabljiku potapajte u pripremljenu glazuru, redajte na tacnu, pa poslužite jedan ili dva sata nakon pripreme.
Kategorije: Metode kuhanja
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!