Kako napraviti hrskava pileća krilca

Uz malo truda i vremena u vašoj kuhinji možete napraviti hrskava pileća krilca neodoljivog okusa i izgleda, a u nastavku saznajte i kako.

Stavite pileća krilca u jednu zdjelu, pa ih prelijte ljutim sosom.

Poklopite posudu, pa ostavite u frižider 2 h.

U šerpi istopite maslac, a u posebnu posudu stavite brašno, sol i biber.

Umutite dvoje jaja i pomiješajte sa istopljenim maslacem.

Krilca koja su stajala 2 h u sosu potopite (jedno po jedno) u smjesu od jaja i maslaca, a zatim uvaljajte u brašno.

Nakon toga vratite krilca u frižider i zadržite nekoliko minuta.

Pržite krilca u tavi, na zagrijanom ulju dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i hrskavost.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*