Kako napraviti idealne pohovane šnicle

Ukoliko budete pratili savjete koje vam nudimo u nastavku, za samo nekoliko minuta dobit ćete neodoljive pohovane, hrskave šnicle.

Stavite brašno u jedan tanjir, u drugom umutite jaja i mlijeko, a u trećem kombinujte prezlu, ribani sir, isjeckani peršun, sol i biber.

Svaku šniclu prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaje i mlijeko, pa u smjesu sa prezlom i ostalim začinima.

U tavi, na zagrijanom ulju i umjerenoj temperaturi pecite svaku šniclu 4-5 minuta s obje strane, dok ne dobiju zlatnu boju.

Kategorije: Metode kuhanja

1 komentar

  1. marija rekao na Juli 26, 2013 Komentariši

    Mmmm *__* predivne su! Ja pravim na malo drugaciji nacin,ali i ovaj je isproban. Svaka cast!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*