Kako napraviti kandirane orahe

Kandirane orahe možete koristiti kao slasni dodatak i ukras za sladolede, voćne jogurte, mafine i druge deserte u kojima uživate, a da biste ih bez problema napravili u vašoj kuhinji, slijedite savjete u nastavku.

Sjedinite 30 gr šećera, ¼ kašikice soli, 1 kašiku meda i vode, pa u šerpi, na umjerenoj temperaturi kuhajte 3-4 minute uz povremeno miješanje.

Kada smjesa dobije zlatnu boju, dodajte 100 gr prepolovljenih ili isjeckanih oraha.

Kuhajte smjesu 2-3 minute uz konstantno miješanje, pa je prebacite na pergament papir ili aluminijsku foliju.

Kada se ohladi, razjedinite smjesu, tako što ćete rasporediti kandirane polovine oraha po papiru, pa kasnije iskoristiti kao dodatak vašem omiljenom desertu.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*