Kandirano voće može vam poslužiti kao odlična dekoracija za torte, a u nastavku saznajte kako da ga napravite u vašoj kuhinji.

Prije svega izaberite zrelo voće, pa ga izrežite na kolutove ili manje komade.

U jednoj od kuhinjskih posuda skuhajte vodu pomiješanu sa šećerom ( za 500 gr voća koristite 250 gr šećera i 200 ml vode).

Izrezano voće prelijte ovom tečnošću, pazeći da bude potpuno potopljeno, a zatim poklopite posudu.

Ostavite da voće u toj posudi prenoći.

Nakon što prenoći, procijedite voće, a u preostalu tečnost dodajte još 60 gr šećera.

Stavite na vatru da prokuha, pa ponovite isti postupak, ostavljajući voće ponovo da prenoći u toj tečnosti.

Ponovite isti postupak još tri puta, dodajući svaki put po 60 gr šećera.

Posljednjeg dana, iscijedite voće, dodajte 100 gr šećera u sirup, prokuhajte, stavite voće u sirup i ostavite da krčka 3 minute.

Skinite s vatre i ostavite da se suši.

Osušeno voće čuvajte u čvrsto zatvorenoj posudi na tamnom i hladnom mjestu.