Kako napraviti kandiranu narandžinu koru

Kandirana narandžina kora odlična je za dekorisanje torti i kolača sa okusom ovog voća, a u nastavku saznajte kako da je pripremite u vašoj kuhinji.

Ogulite narandžu, odstranite bijelu unutrašnjost, pa koru izrežite na tanke trake.

Blanširajte koru, a zatim je dodajte u agdu.

Kuhajte 5-10 minuta dok kora ne postane blago prozirna.

Šupljikavom kašikom ili pincetom izvadite koru iz agde i rasporedite na pleh obložen papirom za pečenje.

Ostavite da se ohladi, pa kandiranu koru iskoristite po želji.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*