Kako napraviti kari u prahu

Kari (curry) u prahu možete iskoristiti za kuhanje različitih vrsta namirnica, leće, karfiola, tikve, paprika, raznovrsnih umaka za rižu ili jela od povrća. Ovaj začin vrlo lahko možete napraviti i u vašoj kuhinji.

Stavite u jednu posudu sjemenke kumina i korijandera, pa pržite na umjerenoj temperaturi oko 5 minuta dok ne počnu mijenjati boju i poprimati aromu.

U električni mlin za kafu stavite prepržene sjemenke kumina i korijandera, dodajte klinčić i sameljite u fini prah.

Ovaj prah pomiješajte sa cimetom, kardamonom i paprikom.

Stavite u teglu, dobro ju protresite i ostavite do upotrebe pri kuhanju.

Količina sastojaka koje trebate koristiti: 1 kašikica cijelog kumina, 2 kašike korijandera, 1 kašikica sušene kurkume, 1/2 kašikice cimeta, ¼ kašikice klinčića, 1 kašikica kardamona, 1 kašikica crvene paprike.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*