Kako napraviti kečap

Kečap se često koristi u kuhinji i bez ovog sastojka je skoro pa nezamislivo jesti pizzu, pomfrit ili hamburger.

Vjerovatno nikada niste ni pomislili da sami napravite kečap, ali u ukoliko pročitate savjete u nastavku shvatit ćete da je to vrlo jednostavno uraditi.

Stavite 170 ml paradajz sosa u jednu posudu.

Dodajte 60 ml vode, 2 kašike octa, ¼ kašikice suhe gorušice, ¼ kašikice cimeta, ¼ kašikice soli, prstohvat klinčića, prstohvat mješavine začina, prstohvat paprike i 60 gr smeđeg šećera.

Kašikom izmiješajte sve sastojke.

Smjesu stavite u teglu, čvrsto ju zatvorite i ostavite u frižider da prenoći, nakon čega možete koristiti kečap kao dodatak vašim jelima.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*