Kako napraviti kornete od lisnatog tijesta

Punjeni čokoladnom ili kremom od vanilije, korneti od lisnatog tijesta pravi su ugođaj za nepce, a u nastavku saznajte kako da ih oblikujete.

Da biste spriječili ljepljivost tijesta, premažite kalupe maslinovim uljem.

Ukoliko nemate kalupe, kornete za sladoled umotajte u foliju.

Krenuvši od najtanjeg dijela motajte trake lisnatog tijesta oko korneta ili kalupa.

Ispecite ih, napunite filom po želji i poslužite.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*