Kako napraviti krem supu od mrkve

Od davnina je svima već poznato da je mrkva bogat izvor hranjivih tvari, veoma korisnih za zdravlje, zbog čega slobodno može biti okarakterisana kao ljekovita namirnica.

Ovu vrstu povrća možete iskoristiti i za slana i slatka jela, upotrijebiti ju kao dodatak predjelu, glavnom jelu ili prilogu. U koji god obrok da ju uvrstite sigurno nećete pogriješiti, a u nastavku vam nudimo savjet kako da napravite krem supu od mrkve.

U šerpi istopite 2 kašike maslaca, pa dodajte 1 isjeckanu glavicu crvenog luka i 700 gr isjeckane svježe mrkve.

Dodajte jedan litar povrtne supe, jednu naribanu kocku od 2.5 cm đumbirovog korjena i druge dodatke po želji.

Poklopite šerpu i ostavite na vatri da kuha dok mrkva ne omekša.

Nakon što sadržaj bude skuhan, procijedite mrkvu, a zadržite tekućinu u posebnoj posudi.

Čvrsti sadržaj sa malo tekućine stavite u blender i izmiksajte.

Pulsirajte i pomalo dodajite tekućinu po potrebi.

Vratite izmiksani sadržaj s apreostalom tekućinom u šerpu, pa umiješajte 250 ml vrhnja.

Stavite na vatru i konstantno miješajte.

Kada smjesa proključa stavite sol, biber i muškatni oraščić, pa poslužite supu.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*