Kako napraviti kremasti umak od špinata

Dodavanjem isjeckanog špinata, brzo i jednostavno ćete obogatiti okus klasičnog umaka od kiselog vrhnja.

Umak od špinata i vrhnja ide dobro uz hljeb, krekere i perece. Originalan način posluživanja tog umaka je da prepolovite jedno okruglo pecivo, izdubite unutrašnjost jedne polovine i stavite u nju umak. Na taj način ćete dobiti umak u zdjeli od hljeba, koji možete jesti sa namirnicama po vašoj želji.

Sve što trebate uraditi da biste napravili ovu vrstu umaka je da špinat operete i isjeckate, te pomiješate sa majonezom, kiselim vrhnjem i mixom suhog povrća za supu, te ostavite da odstoji par sati prije posluživanja u frižideru.

Na 250 ml vrhnja koristite 200 gr špinata, 250 ml majoneze i jedno pakovanje (40 gr) suhog povrća za supu.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*