Kus-kus je popularna alternativa riži i tjestenini, a sastoji se od malih granula napravljenih od parene i sušene durum pšenice. Potiče iz Sjeverne Afrike, i osnovni je sastojak u ishrani ljudi s tog područja. Termin kus-kus se odnosi i na jela u kombinacijama od mesa, povrća i začina, kao i ona u kombinaciji sa grizom.

Da biste skuhali kus-kus do savršenstva, stavite ga u posudu otpornu na toplotu i dodajte kocku za supu, kako biste mu poboljšali aromu .

Ključalom vodom prelijte kus-kus, stavite malo maslinovog ulja i iscijedite pola limuna.

Ako niste stavili kocku za supu, dodajte sol i biber.

Promiješajte, prekrijte jelo aluminijskom folijom i ostavite da odstoji 10 minuta.

U međuvremenu isjeckajte bilje i povrće kao što su vlasac i crvena paprika.

Skinite foliju s posude, ponovo promiješajte jelo, a zatim dodajte i ostale začine po želji.