Kako napraviti lizalo

Lizalo je poslastica koja uvijek obraduje djecu, a sigurni smo da će njihovo zadovoljstvo biti veće ako ovu deliciju budete zajedno s njima pripremali u vašoj kuhinji.

Stavite u šerpu 500 gr šećera sa 250 ml vode.

Stavite šerpu na umjerenu temperaturu i mijšajte konstantno da ne bi zagorjelo.

Nakon što se šećer istopi i tečnost proključa dodajte boju za hranu i ulje.

Nemojte čekati da tečnost postane smeđa, jer će u tom slučaju lizala imati oku lošeg karamela.

Po želji možete dodati malo limunovog soka.

Pripremljenu gustu smjesu prelijte u kalupe za lizala sa štapićima.

Kada se potpuno ohlade, izvadite ih iz kalupa, nakon čega ih možete poslužiti.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*