Kako napraviti marinadu za piletinu s roštilja

Potapanjem mesa bilo koje vrste u marinadu prije kuhanja, uveliko ćete doprinijeti njegovom okusu, a u nastavku vam nudimo savjete kako da pripremite najbolju marinadu za piletinu s roštilja.

Da biste dobili fantastičan okus piletine s roštilja potrebno vam je pola šolje soja sosa, 1.5 šolja ulja, pola šolje crvenog vinskog octa, jednaka količina worchestershire sosa, oko 75 ml iscijeđenog soka od limuna, 2 kašike suhe gorušice, 1 kašikica soli, 1 kašika bibera i 1 kašika peršuna.

Sve navedene sastojke izmiješajte, a zatim u mješavinu potopite piletinu.

Što duže čuvate piletinu u pripremljenoj marinadi okus će biti jači.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*