Kako napraviti meksički queso umak

Meksički queso umak je idealan uz kukuruzni ili tortilja čips, pa ako ste ljubitelji ovakve vrste predjela, u nastavku saznajte kako možete sami napraviti ovaj umak.

U tavi, na zagrijanom ulju propržite jednu manju glavicu crvenog luka, isjeckanu,a zatim stavite 500 gr sira i 75 ml mlijeka.

Miješajte konstantno na umjerenoj temperaturi dok se sir ne istopi i sjedini s mlijekom.

Dodajte 200 gr konzerviranih papričica i sve izmiješajte.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*