Kako napraviti obični meksički umak

Ako ste ljubitelj meksičke kuhinje i začina karakterističnih za ovo područje, onda je ovaj umak prava delicija za vas.

Meksički umak je vrlo jednostavno napraviti, a najbolji je u kombinaciji sa tortilla čipsom.

Sve što trebate uraditi je da stavite u jednu posudu 350 gr manje masnog kiselog vrhnja, 1 kašikicu suhog kopra, 2 kašikice suhog peršuna, ½ kašikice bijelog luka u prahu, ½ kašikice crvenog luka u prahu, ½ kašikice soli, 125 gr crvene salse i 125 gr ribanog meksičkog sira, sve to promiješate i poslužite uz čips, povrće ili neke druge, vama omiljene namirnice

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*