Kako napraviti palačinke od jabuka

Palačinke, odnosno latkes od jabuka tradicionalno je jevrejsko jelo koje se poslužuje tokom praznika, što naravno, ne znači da ovo jelo ne možete pripremati i drugim danima u godini. Prateći savjete ispod, latkes možete napraviti i u vašoj kuhinji, a navedena količina sastojaka bit će dovoljna za 36 komada.

Najprije umutite 2 jaja sa 400 ml mlijeka.

U posebnoj posudi pomiješajte 500 gr brašna, 1 kašikicu praška za pecivo, 125 gr šećera i prstohvat soli.

Sjedinite ovu mješavinu sa umućenim jajima s mlijekom i izjednačite.

U ovu smjesu dodajte i tri naribane jabuke, pa izmiješajte.

U tavu, na zagrijano ulje stavite po jednu punu kašiku ove smjese i pržite s obje strane po 2-3 minute.

Gotove palačinke stavljajte na papirne ubruse kako bi upili masnoću.

Pri posluživanju ih pospite šećerom u prahu ili nekim preljevom od jabuka.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*