Kako napraviti pileća prsa punjena sirom i šunkom

Piletinu punjenu šunkom i sirom vrlo lahko možete pripremiti za nedjeljni ručak, a u nastavku vam nudimo savjete kako da to i uradite.

Prerežite pileća prsa horizontalno, da izgledaju kao otvorena knjiga.

Stavite ih u vrećicu za zamrzivač i istucite kuhinjskim čekićem za meso.

Krišku šunke i sira stavite na sredinu svakog komada pilećih prsa, pa preklopite.

Po želji pričvrstite čačkalicama.

Pripremljena pileća prsa pecite u tavi, na zagrijanom ulju, dok ne dobiju ujednačenu, zlatno-smeđu boju s obje strane.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*