Kako napraviti pohovane batačiće

Brzo i jednostavno možete napraviti ukusne pohovane batačiće sa okusom parmezana i uz prilog po vašem izboru sebi obezbijediti idealan popodnevni obrok. U nastavku saznajte kako da to i uradite.

Stavite 700 gr pilećih bataka u posudu sa pola litra mlijeka, pa ostavite da odstoji u frižideru 1 h.

Zagrijte rernu na 175 °C.

U posebnoj posudi pomiješajte po 75 gr prezle i parmezana.

U drugoj posudi umutite jaje, pa svaki batačić prvo potopite u jaje, a zatim uvaljajte u smjesu od prezle i sira.

Na pleh za pečenje premazan uljem poredajte batačiće, pa ih pospite maslinovim uljem i začinima kao što su sol, biber, bijeli luk u prahu..

Pecite batačiće u reni oko 1 h, dok ne dobiju zlatnu boju.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*