Kako napraviti preljev za grčku salatu

Grčka salata je ukusno osvježenje za tople dane čiji okus možete obogatiti jednostavnim, izvornim preljevom namijenjenim isključivo za ovu salatu.

Pomiješajte iscijeđeni sok od limuna, origano i sol.

Dok miješate ove sastojke postepeno dodajite maslinovo ulje (na 75 ml ulja koristite 1 limun, pola kašikice origana i pola kašikice soli).

Na taj način ćete dobrinijeti sjedinjenju sastojaka.

Pripremljeni preljev prelijte preko salate.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*