Kako napraviti preljev za kuhane kruške

Napravite kuhane kruške sa preljevom od kajsije i upotpunite ovom delicijom vaš dnevni meni. U nastavku saznajte koji sastojci su vam potrebni i na koji način ih možete pripremiti u vašoj kuhinji.

Stavite 400 ml vode, 75 gr šećera i 1/2 kašikice ekstrakta vanilije u jednu šerpu, pa ostavite na vatru da proključa.

Šest krušaka prepolovite.

Stavite 3 ili 4 polovine kruške u mješavinu vode i drugih sastojaka, smanjite temperaturu i ostavite da krčka dok malo ne omekšaju, oko 5 minuta.

Izvadite skuhane kruške i dodajte ostatak.

Pojačajte temperaturu i kuhajte sirup dok se ne zgusne i smanji na količinu od 250 ml.

Dodajte 250 ml slatka od kajsije i nastavite kuhati.

U dvije kašike vode istopite 2 kašike gustina i umiješajte u sirup.

Kuhajte i miješajte dok se ne zgusne, oko 30 sekundi.

Pri posluživanju, prelijte kruške ovim sirupom i po želji dodajte i malo ruma.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*