Napravite kuhane kruške sa preljevom od kajsije i upotpunite ovom delicijom vaš dnevni meni. U nastavku saznajte koji sastojci su vam potrebni i na koji način ih možete pripremiti u vašoj kuhinji.
Stavite 400 ml vode, 75 gr šećera i 1/2 kašikice ekstrakta vanilije u jednu šerpu, pa ostavite na vatru da proključa.
Šest krušaka prepolovite.
Stavite 3 ili 4 polovine kruške u mješavinu vode i drugih sastojaka, smanjite temperaturu i ostavite da krčka dok malo ne omekšaju, oko 5 minuta.
Izvadite skuhane kruške i dodajte ostatak.
Pojačajte temperaturu i kuhajte sirup dok se ne zgusne i smanji na količinu od 250 ml.
Dodajte 250 ml slatka od kajsije i nastavite kuhati.
U dvije kašike vode istopite 2 kašike gustina i umiješajte u sirup.
Kuhajte i miješajte dok se ne zgusne, oko 30 sekundi.
Pri posluživanju, prelijte kruške ovim sirupom i po želji dodajte i malo ruma.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!