Kako napraviti prepržene sjemenke susama

Prepržene sjemenke susama možete upotrijebiti u različitim receptima i u svakom slučaju će obezbijediti jelima poseban okus. Možete ih koristiti u pripremi slanih, ali i slatkih delicija, ukoliko im dodate sladunjave začine.

Da biste prepržili sjemenke susama, stavite ih u suhu tavu, na umjerenu temperaturu.

Pržite ih nekoliko minuta, uz konstantno miješanje, dok ne dobiju smeđkastu boju.

Nakon što se prepržene sjemenke ohlade, po želji ih možete samljeti i u kombinaciji sa drugim sastojcima prilagoditi različitim vrstama jela.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*