Kako napraviti prezlu

Da biste sebe poštedjeli odlaska u trgovinu i kupovine prezle, iskoristite stari hljeb i napravite hljebne mrvice u vašoj kuhinji.

Izrežite stari hljeb na kriške i odstranite koru uz korištenje reckastog noža.

Miksajte u procesoru za hranu, dok se ne formiraju fine hljebne mrvice.

Ukoliko nemate procesor za hranu, hljeb možete izrezati na kockice i samljeti u mašini za mljevenje oraha.

Napravljenu prezlu možete staviti u plastične vrećice i u zamrzivaču čuvati do 2 mjeseca.

Kategorije: Metode kuhanja

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*