Kupus je poznat kao protivupalno sredstvo i izvor mliječne kiseline, što je čest prirodni lijek za gastritis i crijevne tegobe. Također je poznat i po njegovoj djelotvornosti u borbi protiv raka i bolesti srca, kao i po sposobnosti da izliječi poteškoće s probavom. Postoji jednostavan način kako da napravite sok od ove vrste povrća i sebi obezbijedite nutrijente koji će doprinijeti vašem cjelokupnom zdravlju.

Operite i isjeckajte dovoljno kupusa kako biste napunili blender.

Dodajte malo destilovane vode, pa miksajte 1-2 minute na velikoj brzini, dok ne dobijete glatku smjesu.

Ponovite postupak sa još dvije porcije.

Prelijte u posudice, prekrijte plastičnom folijom i ostavite da stoji na sobnoj temperaturi tri dana.

Nakon tri dana, sok od kupusa će biti spreman za piće.

Procijedite ga prvo kako biste odvojili tekućinu od guste smjese, pa ovu tekućinu ostavite u frižider.